Wszystkie prezentowane projekty i ich graficzne prezentacje zawarte w serwisie www.descad.pl,są wyłączną własnością
właściciela serwisu i zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych podlegają ochronie prawnej.
Jakiekolwiek kopiowanie, opracowywanie i przerabianie, bez pisemnej zgody DESCAD-Pracownia Projektowa jest zabronione.

Wszystkie prawa zastrzeżone © DESCAD - Creative Interiors & Furniture

Przydatne linki

Inspiracje

 Projektowanie i kreowanie wnętrz Gdańsk, Gdynia, Sopot, Trójmiasto, Polska

Kreatywne wnętrza i meble

Projektowanie wnętrz

O nas

Polityka prywatności

Regulamin OWS

Sklep z projektami

Projektowanie Mebli

Wizualizacje

Katalogi

Napisz do nas

Odpowiemy na każde pytanie

Masz pytania? Zadzwoń!

Napisz do nas

Masz pytania? Zadzwoń!

Odpowiemy na każde pytanie

Kreatywne  wnętrza  i  meble

                                                                                                                       
                                                                                          § 1
                                                                     Postanowienia ogólne

  1. Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności serwisu descad.pl, która w szczególności obejmuje regulacje  dotyczące  ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do Serwisu  przez  Użytkownika.

  2. Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu sklepu (OWS).

                                                                                          § 2
                                                                                   Definicje

               Terminy użyte w niniejszym dokumencie oznaczają:

  1. Administrator – DESCAD - Pracownia Projektowa, z siedzibą w Gdańsku (80-754),ul. Długa Grobla 8,NIP- 58302034667,              biuro@descad.pl;

  2. Serwis – serwis on-line dostępny poprzez sieć internet poprzez Stronę internetową;

  3. Strona internetowa – strona internetowa pod adresem www.descad.pl oraz wszelkie  jej podstrony;

  4. Strony – Administrator i Użytkownik;

  5. Użytkownik – osoba fizyczna, która korzysta z Serwisu i podaje w jego ramach swoje dane osobowe.

                                                                                          § 3
                                                                Ochrona danych osobowych

  1. Administrator jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia  27 kwietnia 2016 r. (RODO).
    Administrator przetwarza dane w zakresie, czasie i celach każdorazowo wskazanych w treściach udostępnionych pod                       formularzami służącymi do zbierania danych osobowych  od Użytkownika.


                                                                                          § 4
                                                                  Uprawnienia Użytkownika

  1. W przypadku zmiany danych osobowych, Użytkownik powinien uaktualnić je poprzez przesłanie Administratorowi stosownej          wiadomości.

  2. Użytkownikowi przysługuje prawo żądania dostępu do treści swoich danych osobowych,  ich sprostowania, usunięcia oraz prawo  do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność      z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu  wobec przetwarzania danych  osobowych.

               Użytkownikowi przysługuje prawo wniesienia skargi  do Prezesa Urzędu      
               Ochrony   Danych Osobowych.

                                                                                          § 5
                                                                        Szyfrowanie danych

  1. Administrator zobowiązuje się do szyfrowania transmisji danych w celu zabezpieczenia danych Użytkownika przechowywanych    w systemie.

  2. Każde połączenie Użytkownika z Serwisem jest szyfrowane i poufne.

                                                                                                      
                                                                                          § 6
                                                                  Techniczna ochrona danych

  1. Administrator wykorzystuje wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo danym osobowym Użytkownika i chronić je przed przypadkowym lub  celowym zniszczeniem, przypadkową utratą,modyfikacją, nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na  serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń,z zachowaniem odpowiednich środków  bezpieczeństwa, spełniających wymogi polskiego prawa.

               Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa      
               zawierających  dane osobowe Użytkownika.

                                                                                          § 7
                                                                             Polityka cookies

  1. Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania  serwisu do potrzeb użytkowników oraz  w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, odwiedza internauta, do urządzenia internauty.

  2. W ramach Serwisu stosowane są dwa typy plików cookies: „sesyjne” (session cookies)  oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika czasu wylogowania,  opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).„Stałe” pliki  cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym  Użytkownika przez czas  określony w parametrach plików cookies  lub do czasu ich  usunięcia przez  Użytkownika.

  3. W Serwisie wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies :
    a.  „niezbędne” - umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. wykorzystywanie  przy obsłudze autoryzacji              użytkowników;
    b.  „zabezpieczające” - służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie korzystania z usług Serwisu;
    c.  „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu;
    d.  „funkcjonalne” - umożliwiają zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu Serwisu itp.;
    e. „reklamowe” - umożliwiają dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej  dostosowanych do ich zainteresowań;
    f. „integracyjne” - związane są z wykorzystywanymi w Serwisie usługami firm trzecich, np. Google Analytics.

  4. Serwisy obce, których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies, które  umożliwiają logowanie się, oraz służą                   dostarczaniu reklam  odpowiadających upodobaniom i zachowaniom użytkownika.

  5. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację                dla stosowanych tu cookies

                                                                               § 8                                                                                                                                                            Logowanie

  6. Zgodnie z praktyką większości serwisów www przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera (logi serwera).
    W związku z powyższym przechowujemy:
    a.  adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego serwisu;
    b.  czas nadejścia zapytania;
    c.  czas wysłania odpowiedzi;
    d.  nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP;
    e.  informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP;
    f.   adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika  (referer link)
    g.  informacje o przeglądarce użytkownika.

  7. Dane gromadzone w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania  Serwisem.

  8. Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania  Serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane  nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania Serwisem.
    Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w  administrowaniu.
    Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech  identyfikujących  osoby odwiedzające serwis.

                                                                                         
                                                                                          § 9.                                                                                                                                                                            Kontakt

  1. Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób  Administrator wykorzystuje jego dane osobowe.

  2. Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej części.

  3. Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: biuro@descad.pl lub  telefonicznie:+48576107829.

                                                                                                                       

 

 § 1  Postanowienia ogólne

Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności serwisu descad.pl, która w szczególności obejmuje regulacje  dotyczące ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do Serwisu  przez  Użytkownika.

Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu sklepu (OWS).

 § 2   Definicje

Terminy użyte w niniejszym dokumencie oznaczają:

Administrator – DESCAD - Pracownia Projektowa, z siedzibą w Gdańsku (80-754),ul. Długa Grobla 8,NIP- 58302034667, biuro@descad.pl;

Serwis – serwis on-line dostępny poprzez sieć internet poprzez Stronę internetową;

Strona internetowa – strona internetowa pod adresem www.descad.pl oraz wszelkie  jej podstrony;

Strony – Administrator i Użytkownik;

Użytkownik – osoba fizyczna, która korzysta z Serwisu i podaje w jego ramach swoje dane osobowe.

§ 3    Ochrona danych osobowych

Administrator jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).

Administrator przetwarza dane w zakresie, czasie i celach każdorazowo wskazanych w treściach udostępnionych pod                       formularzami służącymi do zbierania danych osobowych  od Użytkownika.

                § 4 Uprawnienia Użytkownika

W przypadku zmiany danych osobowych, Użytkownik powinien uaktualnić je poprzez przesłanie Administratorowi stosownej wiadomości.

Użytkownikowi przysługuje prawo żądania dostępu do treści swoich danych osobowych,  ich sprostowania, usunięcia oraz prawo  do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność      z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu  wobec przetwarzania danych osobowych.

Użytkownikowi przysługuje prawo wniesienia skargi  do Prezesa Urzędu Ochrony   Danych Osobowych.

§ 5  Szyfrowanie danych

Administrator zobowiązuje się do szyfrowania transmisji danych w celu zabezpieczenia danych Użytkownika przechowywanych    w systemie.

Każde połączenie Użytkownika z Serwisem jest szyfrowane i poufne.

§ 6   Techniczna ochrona danych

Administrator wykorzystuje wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo danym osobowym  Użytkownika i chronić je przed przypadkowym lub  celowym zniszczeniem, przypadkową utratą, modyfikacją,  nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na  serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń, z zachowaniem odpowiednich środków  bezpieczeństwa, spełniających wymogi polskiego prawa.

Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa zawierających  dane osobowe Użytkownika.

        § 7    Polityka cookies

Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania  serwisu do potrzeb użytkowników oraz    w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, odwiedza internauta,            do urządzenia internauty.

W ramach Serwisu stosowane są dwa typy plików cookies: „sesyjne” (session cookies)  oraz „stałe” (persistent cookies).                Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).„Stałe” pliki  cookies przechowywane  są w urządzeniu końcowym  Użytkownika przez czas  określony w parametrach plików cookies  lub do czasu ich  usunięcia przez  Użytkownika.

W Serwisie wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies :

a.  „niezbędne” - umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. wykorzystywanie  przy obsłudze  autoryzacji  użytkowników;

b.  „zabezpieczające” - służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć 

w zakresie korzystania z usług Serwisu;

c.  „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu;

d.  „funkcjonalne” - umożliwiają zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu Serwisu itp.;

e. „reklamowe” - umożliwiają dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej  dostosowanych do ich zainteresowań;

f. „integracyjne” - związane są z wykorzystywanymi w Serwisie usługami firm trzecich, np. Google Analytics.

Serwisy obce, których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies, które  umożliwiają logowanie się, oraz służą         dostarczaniu reklam  odpowiadających upodobaniom i zachowaniom użytkownika.

W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację      dla stosowanych tu cookies.

§ 8    Logowanie

Zgodnie z praktyką większości serwisów www przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera (logi serwera).

W związku z powyższym przechowujemy:

a.  adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego serwisu;

b.  czas nadejścia zapytania;

c.  czas wysłania odpowiedzi;

d.  nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP;

e.  informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP;

f.   adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika  (referer link)

g.  informacje o przeglądarce użytkownika.

Dane gromadzone w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania  Serwisem.

Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania  Serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane  nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania Serwisem.

Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w  administrowaniu.

Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech  identyfikujących  osoby odwiedzające serwis.

  § 9     Kontakt

Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób

Administrator wykorzystuje jego dane osobowe.

Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej

części.

Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: biuro@descad.pl lub 

 telefonicznie:+48576107829.

Napisz do nas

Masz pytania? Zadzwoń!

Odpowiemy na każde pytanie

POLITYKA PRYWATNOŚCI